vrijdag 14 januari 2022

Wat zijn de voordelen voor u als gast/reiziger om direct bij de eigenaar van de accommodatie te boeken i.p.v. via een OTA platform

Het is gek hoe ver de vakantie verhuurbranche is gekomen. 10-15 jaar geleden wisten de meeste mensen niet eens dat vakantieverhuur een optie was naast hotels. Reizigers hebben nu de keuze om op meerdere verschillende platforms te boeken. Maar wist u dat het boeken van een vakantiewoning op de site van een online reisbureau u 10-15% meer kost? Het is waar! De meeste (OTA's) online reisbureau sites zoals Home Away, Airbnb, booking.com, Tripadvisor en VRBO, brengen aan u servicekosten in rekening, afhankelijk van de accommodatie en de prijs. Hier zijn enkele dingen die u moet weten voordat u boekt bij een online reisbureau (OTA).

 Bespaar geld, boek direct:

Zoals eerder vermeld, rekenen OTA-sites extra "service"-kosten door aan u. die uw huurprijs in wezen tot 15% meer verhogen. Als u rechtstreeks een vakantiewoning boekt via een site zoals de onze, bespaart u deze extra kosten. Waarom meer betalen als het ook minder kan. Direct boeken geeft u gemoedsrust. De prijs die u op de boek direct website ziet, is de prijs die u betaalt. Geen verborgen kosten toegevoegd.

Gemiste aanbiedingen:

Vaak bieden directe vakantieverhuur sites kortingen of specials op verhuur die niet worden weergegeven op sites van derden zoals TripAdvisor, HomeAway en Airbnb. Nu betaalt u niet alleen een OTA-site meer voor servicekosten, maar loopt u ook het potentieel van extra besparingen mis.

Inmiddels zijn veel eigenaars van vakantiehuizen de steeds hogere kosten van OTA's beu en annuleren hun listing. Hierdoor zijn veel van de mooiste top vakantiehuizen al niet meer vermeldt op OTA's sites.

Geen kennis van het vakantiehuis en de bezienswaardigheden in de  regio:

OTA-sites zijn in wezen een marketingplatform voor eigenaars. Geen van deze sites weet iets over de verhuur of procedures die ermee gepaard gaan. Ze geven aan dat ze 24/7 klantenservice bieden, maar als je vragen hebt voor tijdens of na een boeking, kunnen de vertegenwoordigers van de site klanten je niet helpen. Zij zullen u terugverwijzen naar de eigenaar/beheerder om eventuele vragen te beantwoorden. Hetzelfde geldt voor onderhoudsproblemen terwijl u in het pand bent. Dus, als je er echt over nadenkt, waarom betaal je dan "servicekosten", als dit niet noodzakelijkerwijs een betere ervaring voor je creƫert?

In plaats daarvan brengt een rechtstreekse boeking bij de eigenaar u in contact met een live persoon die al uw vragen over het onroerend goed vanaf het begin kan beantwoorden. Eigenaars kunnen u door de boeking leiden en ervoor zorgen dat u voor uw aankomst over alle informatie beschikt die u nodig heeft.

Vergelijk prijzen:

Doe wat onderzoek voordat u overgaat tot het boeken van een huurwoning. Vergelijk prijzen op een OTA-site en een directe boekingssite.

We hebben bijvoorbeeld een van onze eigendommen gebruikt om u het prijsverschil te laten zien. Dit is een prijsverschil van 5%, ongeveer $ 400. En dan te bedenken dat je dat geld voor iets anders zou kunnen gebruiken. Die 5% is het laagste percentage, denk eerder aan 12 tot 15%.

Maar OTA zijn toch veel betrouwbaarder en geven garanties?

Deze mythe wordt door de OTA's maar al te graag in stand gehouden. Er wordt met peace of mind garanties geschermd, maar dat zijn holle frasen. Als u met uw kredietkaart betaalt heeft u dezelfde, als niet meer bescherming. De waarheid is dat u grof betaalt voor deze dure overhead en waarvoor een groot gedeelte uitgegeven wordt aan de Google en Facebooks van deze wereld om hoog te scoren bij het zoeken. Het directe contact met de eigenaar van het vakantiehuis borgt veel meer dat u een fijne en prettige relatie heeft met degene die daadwerkelijk betrokken is en een belang heeft u tevreden te stellen en als terugkerende gast te mogen begroeten. Als u een verstopte afvoer heeft komt echt niet een service auto van AirBnb voorrijden, dat regelt de eigenaar voor u.

Bescherm uw persoonlijke gegevens:

Wanneer u boekt via een OTA-site, worden uw persoonlijke gegevens (voor altijd) opgeslagen in hun database. Wist u dat OTA-sites zoals HomeAway en VRBO beweren dat ze u als reiziger "bezitten"? Er zijn onlangs beleidsregels ingevoerd die lokale vastgoedbeheer bedrijven in rekening brengen als u als reiziger besluit om buiten het systeem van HomeAway of VRBO te boeken.

Begrijp me niet verkeerd, deze OTA-sites zijn gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken, maar het kan de extra moeite waard zijn om lokale vakantiewoningen te onderzoeken om te zien of u de beste service en tarieven krijgt die voor u beschikbaar zijn.

Als u vragen heeft over OTA-sites of direct onze vakantiewoningen wilt bekijken, neem dan gerust contact met ons op website liberasol.com en op Houfy.com

Deel aub dit artikel via uw netwerk, zodat er meer mensen hiermee hun voordeel kunnen doen.

Email  Facebook  Pinterest  Twitter

Zie ook helemaal onderaan deze pagina een aantal websites om direct te boeken. 

Hoe u de eigenaars van vakantie accommodaties vindt staat in de andere posts van deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen posts

How to get set stains out of white linens

Typically, when it comes to tackling stains on linens, it's widely understood that immediate attention is key to prevent them...

Populaire posts